Det blir jo noen barnebursdager når man har barn selv.......og for noen uker siden feiret vi Ulriks lille venninne Isabella, som ble 1 år.
Som forventet ble det servert en rekke deilige kaker..... men det som ikke var forventet, var at jeg skulle få tidenes sjokoladekakeopplevelse! :)
Vertinnen, presenterte kaken som "La bomba", og det er den virkelig. Ei skikkelig kaloribombe - men vel verdt det!
Siden vi skulle feire Ulrik helgen etter, måtte jeg be om oppskriften. Jeg lover at jeg aldri kommer til å bake noen annen sjokoladekake enn denne. No need. Denne dekker alle behov: Som dessert, som bursdagskake, som "midnight snack" med kald melk osv. (Nå har jeg ikke prøvd den som nattmat, men kjenner inni meg at det kommer til å funke! )
Jeg synes alltid det er så vanskelig å bake saftige sjokoladekaker i langpanne. Men denne, er virkelig fantastisk. Til og med glasuren er noe for seg selv.
Så folkens, denne kaka blir ikke gammel i kjøleskapet.
Oppskriften er til en stor langpanne.
Til "La bomba - sjokoladedrøm" trenger du:
5 egg
1 bx seterrømme
4 dl vann
400 g meierismør
8 ss kakao
9,5 dl mel
9 dl sukker
2 ts natron
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker/ eller ekstrakt
Begynn med å blande alt det tørre, utenom kakaoen. Smelt smøret i en kjele, ha i vann og kakao. Rør godt ut evt klumper. Avkjøl litt. Bland eggene med rømmen og ha oppi det tørre, hell så over kakao/smør/vann blandingen og rør godt. På forhånd har du gjort klart langpannen med bakepapir, så det bare er å helle røren over. SLIKK BOLLEN - det er en ordre! :)
Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca 45 minutter.
Når kaken er ferdig stekt, starter du med glasuren.
Du trenger:
100 g meierismør
2 plater kokesjokolade, mørk
500 g melis
1 bx philadelphia naturell, eller aprikos
Smelt smør og sjokolade på svært lav varme, så sjokoladen ikke blir ødelagt.
Avkjøl, og rør i egget. Ha blandingen over i en bolle, med kremosten. Jeg liker å bruke den med aprikos, for en liten ekstra spiss. La blandingen bli skikkelig avkjølt. Bland så i melisen, til passelig tykkelse.
Når kaken er avkjølt, er det bare å helle på glasuren i et deilig tykt lag på toppen. Sett kaken kaldt, eller stapp i deg et stykke med det samme... hehe :)
Bak den gjerne både en og to dager før den skal brukes.... holder seg fin.
Enjoy!
Ha en herlig helg, alle sammen! :)
Den kaka hørtes rågod ut! Den skal testes ut en gang :) Legger ved en oppskrift du bør prøve. Fikk den på jobben i sommer, og det er en av de beste sjokoladekakene jeg har smakt:
SvarSlett6 egg
200 gr. sukker
125 gr. kokesjokolade
3 ss smør
120 gr. hvetemel
1 ss kakao
2 ts bakepulver
egg og sukker piskes hvitt
kokesjokolade og smør smeltes i vannbad
det tørre veltes inn i resten
kaken stekes i smurt form, 175 gr. i 30-45 min
glasur:
120 gr. smør
200 gr. kokesjokolade
2 egg
400 gr. melis
smør og sjokolade smeltes i vannbad
egg og melis piskes