I tillegg er det jo slikt absolutt alle kan få til. Helt perfekt, til og med.
Nei, stakkars lam.... den skal selvsagt se slik ut:
Lag mye og husk å sette kaldt mellom hver gang, bare.
De fleste vet nok hvordan man lager får i kål, men for de som trenger en oppfriskning:
Legg kjøtt, kål, salt og hel pepper lagvis i en stor kjele. Hell på kokende vann, til midt på kjelen ca. La stå på småputre i maaaange timer... til kjøttet er så mørt at det ramler av beinet.
Server med gode poteter, som gjerne kan være litt ihjelkokt :)
Egentlig er jeg ikke kjempefan av å lage store endringer på tradisjonsmat som dette. Den skal på et vis respekteres. MEN... snik inn litt purrebiter, eller litt rødløk....OIOIOI!
Uansett, blir det en helt annen rett med litt gode rotgrønsaker: Fårefrikassè!
Eneste forskjellen er denne:
Etter endt koketid, jevner man sausen med lys jevning av smør og hvetemel, samt en liiiten dæsj cremefraishe for den siste piffen. Avslutt med litt hakket persille.
Liker du ikke lam/får, kan du bruke en hel høne/kylling. Smaker også nydelig.
Det finnes nydelig lammekjøtt i butikkene nå, og det bør vi benytte oss av. Løp og kjøp, og gled familie og venner med årets beste middager, fremover.
Enjoy! :)
Takk for tipset Kathrine, om å bruke høne eller kylling. Det har jeg i grunnen aldri tenkt på :) Jeg elsker fårikål men veldig mange som ikke liker lammekjøtt.
SvarSlettUtrolig morsomme bilder :)