tirsdag 6. september 2011

Får i kål og andre retter som lager seg helt selv :)

Hvor herlig er det ikke med retter, som smaker nydelig avansert, uten at man egentlig  har gjort annet enn å putte alle ingredienser under lokk og sette på varmen? 
I tillegg er det jo slikt absolutt alle kan få til. Helt perfekt, til og med.

Jeg har mange høstfavoritter. Deriblant "Får i kål".
Nei, stakkars lam.... den skal selvsagt se slik ut:

Alle som lager dette med jevne mellomrom, vet jo at den smaker best på dag 2......OG 3!
Lag mye og husk å sette kaldt mellom hver gang, bare.
De fleste vet nok hvordan man lager får i kål, men for de som trenger en oppfriskning:
Legg kjøtt, kål, salt og  hel pepper lagvis i en stor kjele. Hell på kokende vann, til midt på kjelen ca. La stå på småputre i maaaange timer... til kjøttet er så mørt at det ramler av beinet.
Server med gode poteter, som gjerne kan være litt ihjelkokt :)

Egentlig er jeg ikke kjempefan av å lage store endringer på tradisjonsmat som dette. Den skal på et vis respekteres. MEN... snik inn litt purrebiter, eller litt rødløk....OIOIOI!
Uansett, blir det en helt annen rett med litt gode rotgrønsaker: Fårefrikassè!
Eneste forskjellen er denne:
Etter endt koketid, jevner man sausen med lys jevning av smør og hvetemel, samt en liiiten dæsj cremefraishe for den siste piffen. Avslutt med litt hakket persille.


Liker du ikke lam/får, kan du bruke en hel høne/kylling. Smaker også nydelig.



Det finnes nydelig lammekjøtt i butikkene nå, og det bør vi benytte oss av. Løp og kjøp, og gled familie og venner med årets beste middager, fremover.

Enjoy! :)

1 kommentar:

  1. Takk for tipset Kathrine, om å bruke høne eller kylling. Det har jeg i grunnen aldri tenkt på :) Jeg elsker fårikål men veldig mange som ikke liker lammekjøtt.
    Utrolig morsomme bilder :)

    SvarSlett