onsdag 7. desember 2011

Favoritt ting i Desember

Min favoritttid i Desember er denne førjulstiden!
Jeg elsker de hektiske kjøpesenterne, IKEA (søndagsåpent) og å pakke inn gaver til de jeg er glad i.
Siden jeg også er glad i å dekorere hjemme, er jo dette alle høytiders mor :)

 Dette er noen av mine favoritt ting, som kommer frem tidlig i desember.
Legg merke til den fine Svibelvasen, til 40 kr!

Dette morsomme reinsdyret er kjøpt på Living

Disse lekre julekulene har jeg fått i gave av min venninne Kristin - hun er RÅ på julepynt!

Disse glitrende juletrærne er helt nydelige å ha på lysfatene mine. Skinner så fint.


Ingen advent uten julestjerne, med lys, i vinduet - eller flere!


Håper dere har en fin førjulstid, alle sammen! :)

søndag 4. desember 2011

DETALJER

Jeg er en kresen shopper, og har mine faste favorittbutikker, som jeg besøker.
I dag skal jeg tipse dere om DETALJER. De har 3 lekre butikker på henholdsvis Lambertseter, Sagene og Grønland.
Her er et bilde fra butikken jeg oftest besøker: Lambertseter senter.
Hit går jeg alltid først hvis jeg skal ha klær til meg selv, div smykker eller gaver til andre.
De har nemlig både interiør, klær(dame og barn) og smykker. I de 3 butikkene varierer det litt på utvalget, men butikken på Lambertseter har masse lekre klær og fører mitt favorittmerke "Soaked". 
Kanskje viktigst av alt, har de veldig hyggelige, kunnskapsrike og smilende ansatte. Noe jeg verdsetter høyt i en tid hvos det slett ikke er en selvfølge.


Anbefaler deg å ta en titt innom både butikkene, og bloggen deres!


Ha en strålende søndag - jeg skal få på plass siste rest av julegavene :)





lørdag 3. desember 2011

Kalkunfilèt med rotmos og spicy saus

I disse førjulstider er det gøy å flørte litt med julesmakene......så i dag har jeg servert "julekrydret" kalkunbryst, med rotmos og spicy rødvinssaus.
Jeg kjøpte inn et ferdig krydret kalkunbryst på Rema1000 før helgen, og det smakte veldig bra - billig var det også. Anbefales!
Brun brystet på begge sider i en varm panne, pass på å ikke svi krydderne. Sett inn i ovnen på 180 grader i ca 15 min. La det hvile i 10 min etterpå.

Sett på en kjele og kok opp vann. Skrell kålrabi og del i småbiter. La de få koke en stund før du har over hakkede potetbiter. Kokes til heeeelt mørt. Fres sopp, løk og stangselleri i en kjele, sammen med rød chili og et fedd hvitløk. Ha over et lite glass rødvin og la dette reduseres til halv mengde. Bruk litt fløte, 1 ts sennep  og noen dråper med flytende kalvefond. (Kylling og grønsak, funker også)
Stek noen små brokkolibuketter, til topping.
Når poteter og kålrot er mørt, hell av vannet og damp det på platen før du moser det hele lett sammen. La det være noen biter igjen. Bruk smør, muskattnøtt, salt og pepper + noen få dråper fløte for å binde det hele sammen.

Enjoy!